• 06 Noiembrie 2021

Cele mai importante 5 lucruri despre somnul la copii și adolescenți

Somnul este vital la toate vârstele. Nopțile pierdute și nerespectarea unor reguli legate de atât de necesara odihnă atrag o mulțime de probleme de sănătate. Pentru copii și adolescenți, rutina odihnei este extrem de importantă. Corpurile mici au nevoie de somn pentru a crește și a rămâne sănătoase. Mușchii lor, inclusiv inima, se repară singuri în timpul somnului. Iată cele mai importante 5 lucruri despre somnul la copii și adolescenți, conform specialiștilor americani citați de webmd.com.

Somnul stimulează creierul

În timp ce copilul tău se află în țara viselor, creierul lor stochează amintiri din ziua respectivă, astfel încât să le poată aminti mai târziu. Aceasta este o parte cheie a învățării: copilul are nevoie de somn pentru a-l ajuta să fie mai atent la școală.

Cât trebuie să doarmă un copil?

Copiii au nevoie de mai mult timp de amânare decât tine. Ai un copil mic? Ar trebui să aibă 11 până la 14 ore de somn total într-o zi. Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani au nevoie de aproximativ 11 până la 13 ore. Dacă copilul tău are 6 până la 13 ani, ar trebui să doarmă cel puțin 9 ore. Adolescenții au nevoie de 8 până la 10 ore.

Cum îmi conving copilul să meargă la culcare?

Ora de culcare nu trebuie să fie o luptă! Respectați o rutină, chiar și în weekend. Poate include o baie liniștitoare, spălatul pe dinți și mersul la baie, dar ar trebui să se termine întotdeauna în dormitor. Planificați o activitate plăcută de relaxare înainte de culcare, cum ar fi citirea la lumină slabă. Asigurați-vă că adolescenții dvs. nu folosesc ecrane înainte de culcare. De asemenea, asigurați-vă că dormitorul este întunecat, răcoros, liniștit și fără ecrane.

Poate adolescentul meu să adoarmă la timp?

Nu este „misiune imposibilă”, dar să recunoaștem, nici nu este ușor. Ceasul interior al adolescentului tău îl împinge să se culce noaptea târziu și să doarmă în dimineața următoare. Reduceți luminile noaptea, indiferent dacă sunt gata de culcare sau nu. Reamintește-i adolescentului tău să deconecteze: închide televizorul, telefonul mobil și computerul.

Cum recunosc o tulburare de somn?

De cele mai multe ori, necazurile copilului tău sunt doar o parte a creșterii. Dar uneori există o afecțiune medicală care se află în spatele problemei. Atenție la sforăit, pauze lungi între respirații sau probleme de respirație în timp ce dorm. S-ar putea să trebuiască să fie verificați pentru apnee în somn. Somnambulismul, coșmarurile sau enurezisul pot fi, de asemenea, semne ale unei tulburări de somn. Consultați medicul pediatru pentru a afla ce e de făcut.

Sursa: https://www.webmd.com/

Related Post: