• 04 Aprilie 2022

Webinar Digital Clinics. Află de specialiști cum să ai o viață echilibrată!

Calitatea vieții depinde, fundamental, de cultivarea unui corp sănătos. Ce putem schimba în viața noastră pentru a preveni o serie de boli grave? Cât de importantă este nutriția și de ce trebuie să fie activitatea fizică printre prioritățile noastre? Iată doar câteva dintre întrebările la care vor răspunde specialiști în nutriție și kinetoterapie în cadrul unui nou eveniment online organizat de platforma indepentă de telemedicină Digital Clinics: webinarul #digitalwellbeing „Cum să ai o viață echilibrată”.

Joi, 14 aprilie, de la ora 14.00, te invităm la evenimentul care va fi transmis live pe pagina de Facebook Digital Clinics și a partenerului nostru, Cărturești.

Specialiștii invitați la webinar sunt Dr. Daniela Onu, medic specialist diabet și nutriție și kinetoterapeut Daniela Ciurea, specializată în Balneo-Fiziokinetoterapie și Recupererare. Mai multe detalii sunt disponibile aici: Webinar Digital Clinics

Creștere alarmantă a numărului de copii supraponderali și obezi

„Mâncăm mult, dar nu alegem produse de calitate, sănătoase. În ultimii ani, am observat o creștere alarmantă a numărului de copii și adolescenți supraponderali și obezi. Ca sfat de prevenție, cred că fiecare dintre noi ar trebui să meargă la un medic nutriționist un program de la o anumită vârstă încolo. De exemplu, de la 35 de ani în sus, eu recomand un set de analize relevante”, explică dr. Daniela Onu, care acordă consultații online pe platforma Digital Clinics.

„Obiectivul meu este de a-i învăța pe oameni cum să aibă grijă de ei”

Invitată ca speaker la webinarul „Cum să ai o viață echilibrată”, kinetoterapeutul Daniela Ciurea, unul dintre specialiștii platformei de telemedicină Digital Clinics, declară: „Kinetoterapia inclusă în stilul de viată va îmbunătăți starea întregului organism prin acțiunea asupra unor sisteme care sunt încetinite: sistemul muscular, articular, circulator, limfatic, respirator. Obiectivul meu nu este să-i ținem pe oameni legați de un sistem medical sau de orele de kinetoterapie, ci de a-i învăța cum să aibă grijă de ei în situațiile specifice fiecăruia și în activitățile de zi cu zi”.

Nutriția și activitatea fizică sunt printre elementele principale care contribuie la o viață sănătoasă. Din păcate, foarte mulți români le neglijează. Statisticile arată că, în România, speranța de viață este 5,9 ani mai mică decât în restul Europei, iar obiceiurile alimentare și lipsa de mișcare sunt principalii „dușmani”.

Nutriția și sportul, vitale

Conform raportului național privind starea de sănătate a populației în 2019, doar 18,4% dintre români consumă zilnic legume, iar 63% din populație nu face niciodată exerciții fizice sau sport

Știai că:

-productivitatea muncii și starea generală de sănătate au puternic de suferit din cauza calității slabe a alimentației, lipsei mișcării și a tulburărilor de somn?

-un studiu efectuat în Statele Unite a scos la iveală faptul că 75% din cheltuielile pe care le fac companiile pentru asigurările de sănătate ale angajaților sunt legate de boli cronice cauzate de nutriție?

Prin intermediul evenimentelor online #digitalwellbeing, Digital Clinics își propune să atragă atenția publicului larg asupra unor afecțiuni care pot prevenite, dar și ținute sub control dacă sunt depistate la timp. Primul webinar, organizat în decembrie 2021, a avut ca temă Burnout-ul, boala profesională a secolului.

Related Post: