• 25 Noiembrie 2022

Lansarea campaniei "Let's talk about BurNOut"

„Trebuie să vorbim despre afecțiunile psihice!”

”Trebuie să vorbim despre efectele pe care problemele de sănătate mintală le au asupra noastră.”

„Trebuie să înțelegem că marginalizarea și stigmatizarea pacienților sunt inutile și dăunătoare.”

Campania „Let’s talk about BurNOut”, inițiată de platforma independentă de telemedicină Digital Clinics, a fost lansată ieri, 24 noiembrie, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Libăria Cărturești Verona din București.

Let’s talk about BurNOut este o campanie prin intermediul căreia ne dorim atât să tragem un semnal de alarmă în legătură cu afecțiunile psihice, cât și să ajutăm publicul larg să conștientizeze importanța recunoașterii simptomelor și a tratamentului supervizat de un specialist”, a declarat fondatorul Digital Clinics, Mirela Meiță.

”Sunt onorată să coordonez această acțiune. Campania Let’s talk about BurNOut înseamnă o sensibilizare, o reprezentare prin artă vizuală, muzică şi ştiinţă medicală, despre suferinţa emoţională pe care o pot experimenta oamenii la locul de muncă. Aceste efecte, pentru că sunt aparent invizibile, sunt adesea ignorate”, a declarat coordonatorul medical al campaniei, medicul pshiatru Ioana Silion.

Evenimentul a marcat și vernisajul expoziției „BurNOut în artă”. Aceasta aduce în atenția publicului 11 lucrări celebre, în care pictorii au „vorbit” despre suferința provocată de afecțiunile psihice.

Fiecare lucrare, însoțită de texte ale curatorilor și ale medicului psihiatru, sprijină ideea că artele au rol de suport, fiind un dialog despre cunoaștere și vulnerabilitate. Lucrările au fost alese și explicate de către studenții Carmen Dinu, Bianca Sava, Andrada Cristina Gheorghe și Andrei Boteanu, studenți de la Facultatea de Arte Plastice, coordonați de către lector universitar dr. Anca Boeriu.

„Let’s talk about BurNOut” va continua cu o serie de conferințe, expoziții, workshop-uri și testimonial. Socpul principal este ca publicul larg va dobândească informații corecte și relevante, care să ajute la identificarea burnout-ului, a anxietății și depresiei, precum și la pașii necesari unui plan de intervenție și tratament. 

Mai multe informații, precum și o serie de interviuri cu specialiști pe tema bolilor psihice sunt disponibile într-o secțiune specială în platforma Digital Clinics.

Dacă sunteți interesați să găzduiți expoziția „BurNOut în artă” la sediul companiei dvs, vă rugăm să ne trimiteți un email la contact@digital-clinics.com

Related Post: