• 02 Martie 2023

Eveniment și expoziție la Universitatea Transilvania din Brașov

Digital Clinics continuă seria evenimentelor din cadrul campaniei de conștientizare Let’s talk about BurNOut. La invitația Facultății de Sociologie și Comunicare din cadrul Universității Transilvania din Brașov, joi, 02 martie 2023, începând cu ora 13.30, în corpul T al Universității, B-dul Eroilor 25, vor avea loc conferința publică Let’s talk about BurNOut: Cronica unei campanii de conștientizare și vernisajul expoziției BurNOut în artă.

În Aula Nicolae Titulescu, se vor adresa studenților și profesorilor dr. Ioana Silion, medic specialist psihiatru și coordonator medical al campaniei, Irina Constantinescu, PR Project Manager și Ovidiu Imbuzan, coordonatorul campaniei. Let’s talk about BurNOut: Cronica unei campanii de conștientizare se adresează, în principal, studenților de la specializările Resurse Umane și Comunicare și Relații Publice, aflați sub coordonarea prodecanului facultății, conf. univ. dr. Florin Nechita. La eveniment sunt bineveniți toți cei care sunt interesați de subiectul campaniei sau de comunicare, PR, psihologie ori resurse umane. Conferința urmărește să prezinte studenților informații interesante din interiorul campaniei Let’s talk about BurNOut, furnizate chiar de către specialiștii care au conturat-o în stadiul incipient și care o implementează de-a lungul a mai mult de un an.

Activitatea din aula Titulescu este una deosebit de utilă, deoarece oferă studenților ocazia de a dialoga direct cu specialiștii în comunicare și relații publice, în cadrul unui studiu de caz asupra unei campanii de conștientizare aflate în derulare. Conferința urmărește un traseu pragmatic, plecând de la problema pe care urmărește să o amelioreze campania – burnoutul și alte afecțiuni mintale, în contextul lipsei de informare, a discriminării, excluziunii sociale și marginalizării persoanelor afectate – date oferite de experimentatul medic specialist psihiatru. Trecând în planul concret al comunicării, studenții vor afla, printre multe altele, cum și cu ce rezultate s-a derulat etapa cercetării inițiale, care este publicul țintă al campaniei și insighturile identificate, care sunt strategia și tacticile utilizate, cum s-a construit mesajul campaniei, care sunt activitățile pe care campania le propune etc.

Și pentru că am amintit de dimensiunea practică a conferinței și vorbim de o campanie aflată în plină evoluție, la finalul activităților din aulă, toți cei prezenți vor putea participa la unul dintre evenimentele pe care campania Let’s talk about BurNOut le propune: vernisajul expoziției itinerante BurNOut în artă. Vor fi prezentate 11 picturi în care artiști celebri vorbesc despre afecțiunile mintale. Lucrările au fost curatoriate de către studenți masteranzi ai Universității Naționale de Arte din București și sunt însoțite de opiniile curatorilor și ale medicului specialist psihiatru. Expoziția va fi găzduită la nivelul II al Corpului T al universității și va putea fi văzută de către doritori până în data de 11 martie 2023.

Toate activitățile care se vor desfășura la Facultatea de Sociologie și Comunicare sunt incluse în programul manifestărilor dedicate Zilei Universității Transilvania din Brașov. De-a lungul unei săptămâni, cei peste 21.000 de studenți și profesori ai universității participă la conferințe, simpozioane, concerte, întâlniri cu specialiști, cercuri și concursuri științifice, expoziții și ateliere etc. într-un program care sărbătorește cea mai mare și mai performantă universitate din Regiunea Centru.

Related Post: