• 10 Martie 2023

Expoziția "BurNOut în artă", în parcul Nicolae Titulescu din Brașov

Campania „Let’s talk about BurNOut”, inițiată de platforma independentă de telemedicină Digital Clinics, propune comunității Brașovului expoziția „BurNOut în artă”. Organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și Facultatea de Sociologie și Comunicare din cadrul Universității Transilvania, expoziția poate fi vizitată în parcul Nicolae Titulescu în perioada 15-31 martie 2023.

Campania de conștientizare „Let’s talk about BurNOut”, derulată de Digital Clinics, își propune să schimbe mentalități și percepții despre cei care experimentează burnoutul - epuizarea psihică la locul de muncă -, mesajul campaniei putând fi extins și la alte afecțiuni mintale. Obiectivul principal al campaniei este acela ca publicul larg să dobândească informații corecte și relevante, care să ajute la identificarea afecțiunilor mintale, precum și a pașilor necesari instituirii unui plan de intervenție și tratament. La nivel social, campania dorește să contribuie la diminuarea marginalizării și stigmatizării, prin crearea unui cadru care încurajează dialogul deschis, acceptarea și promovarea informațiilor corecte

În expoziția „BurNOut în artă”, 11 pictori celebri mărturisesc, prin intermediul unor opere cunoscute, propriile lor suferințe psihice. Lucrările au fost alese și explicate de către studenți masteranzi ai Universității Naționale de Arte din București, iar fiecare lucrare este însoțită și de opinii și sfaturi ale medicului psihiatru.

„BurNOut în artă” este, în fapt, un dialog despre vulnerabilitate, moderat de curatorul de artă și medicul psihiatru. Expoziția este una itinerantă, fiind găzduită pe traseul ei de către instituții și spații publice, companii, librării etc.  Expoziția oferă artei rolul de moderator al unui dialog pe un subiect de mare actualitate atât în societatea românească, cât și în lume: afecțiunile mintale. De altfel, campania „Let’s talk about BurNOut” derulează o serie de evenimente în care artelor li se acordă un rol principal.

În cursul lunii martie, studenți și profesori ai Facultății de Sociologie și Comunicare au participat la alte două evenimente în tema campaniei, Brașovul devenind astfel primul mare oraș din țară în care campania „Let’s talk about BurNOut” propune evenimente, după o serie de alte evenimente desfășurate în Capitală.

Digital Clinics este o platformă independentă de telemedicină, care conectează pacienții cu medici specialiști din România și din străinătate.

Related Post: