• 17 Noiembrie 2021

Eveniment Digital Clinics: "Burnout-ul: cum îl recunoști și cum îl poți preveni"

Platforma independentă de telemedicină Digital Clinics deschide seria evenimentelor online cu un webinar dedicat „bolii profesionale a secolului”, burnout-ul. Te invităm să descoperi, alături de medici și specialiști de top din domeniul Resurselor Umane, cele mai noi și interesante detalii despre această problemă care ne poate afecta grav atât viața personală, cât și pe cea profesională.

Evenimentul online va avea loc joi, 25 noiembrie – ora 12.00 și va fi transmis în direct pe pagina de Facebook Digital Clinics, https://www.facebook.com/telemedicine.digital.clinics

Speakeri vor fi dr. Ioana Silion, medic primar psihiatru și doctorand în științe medicale și Sorina Faier, Managing Partner Elite Searchers. Specialiștii vor discuta despre metodele prin care poate fi recunoscută epuizarea profesională în etapele inițiale, cum poate fi prevenită și tratată precum și modul în care aceasta poate afecta productivitatea unei companii.

Ce este sindromul burnout

Burnout-ul a crescut exponențial în ultimii doi ani. Pandemia de COVID-19 a adăugat sarcinilor obișnuite de la locul de muncă și stresul îmbolnăvirii, lipsa de predictibilitate, adaptarea la telemuncă. Toate acestea au condus la presiune, stres permanent, anxietate și de aici până la burnout n-a fost decât un pas.

„Sindromul de burnout reprezintă o modificare în sens negativ a conduitei unei persoane, a modului în care gândește, a percepțiilor, a comportamentului său și este cauzat de stresul prelungit la locul de muncă. Vorbim despre burnout atunci când oboseala resimțită o durată îndelungată de timp - care poate varia ca timp în funcție de tolerabilitatea fiecărui individ în parte - începe să afecteze activitățile zilnice și modifică inclusiv dinamica vieții personale”, explică dr. Ioana Silion.

Despre speakerii webinarului

Dr. Ioana Silion, medic primar psihiatru și doctorand în științe medicale cu o vastă activitate de cercetare pe depresie, anxietate și efectele devastatoare ale stresului prelungit. Dr. Silion are ca proiect personal dezvoltarea la nivel național a unui proiect de prevenire a burnout-ului, subiect despre care se vorbește mult, dar pentru care nu există planuri coerente de prevenție. Medicul s-a alăturat platformei de telemedicină Digital Clinics. Pentru mai multe detalii și programări, accesați acest link.

Sorina Faier, Managing Partner Elite Searchers, are o experiență de peste 15 ani în domeniul executive search. Este specializată în recrutarea managerilor de top, middle, dar și specialiști. Sorina este de parere ca atat angajatorul cat si angajatul trebuie sa respecte un echilibru intre viata de familie si cea profesionala pentru a ramane eficienti, motivati dar si psihic si fizic sanatosi! Odată cu pandemia, ea a observat ca sindromul de burnout este mai des intalnit printre candidatii ei asa ca trebuiesc gasite solutii!

Partenerii evenimentului sunt Cărturești, Revista Cariere și Târgul de Cariere.

Detalii în plus despre evenimentul „Burnout-ul: cum îl recunoști și cum îl poți preveni”, găsiți aici: https://bit.ly/3ClQRYS

Related Post: