• 31 Ianuarie 2021

Beneficii sau complicații? 3 suplimente care îți pot afecta inima

Industria suplimentelor alimentare are o creștere exponențială de la an la an, creștere ce se bazează atât pe interesul din ce în ce mai crescut al populației pentru sănătate și îmbunătățirea calității vieții cât și a mediului online în care se promovează informații despre avantajele suplimentelor alimentare care par a-ți garanta tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte.

Dar înainte de a cumpăra orice supliment alimentar e bine să ai în vedere că, spre deosebire de medicamentele eliberate pe bază de rețetă, suplimentele sunt adesea vândute fără dovezi că beneficiile clamate sunt reale. Mai mult decât atât, nu există nicio modalitate de a ști ce este cu adevărat în interiorul pastilelor și poțiunilor deoarece firmele producătoare de suplimente nu sunt relgementate și evaluate așa cum se întâmplă în industria farmaceutică.

Asta nu înseamnă că nu trebuie consummate dar achizitionarea lor de la firme cu o bună reputatie, care produc suplimente pe scara largă și cunoașterea unor contraindicații ale folosirii acestora poate face o mare diferență.

Dr. Pieter Cohen, professor asociat la Harvard Medical School studiază suplimentele alimentare și este de părere că următoarele 3 suplimente alimentare pot conduce la complicații cardiace:

Drojdie de orez roșu

Drojdia de orez roșu este fabricată dintr-un tip de drojdie cultivată pe orez alb. Suplimentele conțin monacolin K, substanță identică cu ingredientul activ din medicamentul care scade colesterolul. Studiile sugerează că astfel de suplimente cu cantități mari de monacolin K pot fi eficiente, ceea ce poate atrage persoanele incapabile să tolereze medicamentele cu statin.

Riscuri cardiace: Dacă luați statin e bine să evitați acest supliment alimentar care, în combinație cu medicamentul, poate provoca dureri musculare sau chiar o deteriorare a organismului ce poate pune viața în pericol,

L-arginină

L-arginina este un aminoacid care ajută ajută la relaxarea și dilatarea vaselor de sânge. Suplimentele de L-arginină sunt comercializate ca o modalitate de a îmbunătăți circulația, de a reduce tensiunea arterială și de a ajuta erectia.

Riscuri cardiace: persoanele cu boli de inimă ar trebui să evite L-arginina. Un studiu al efectului L-argininei asupra supraviețuitorilor infarctului a trebuit să fie oprit după ce au murit șase persone care au luat suplimentul. L-arginina poate scădea tensiunea arterială prea mult în combinație cu medicamente pentru scaderea tensiunii (tratarea afecâiunii).

Suplimente de usturoi

Pastilele de usturoi promit scăderea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale. Rezultatele studiilor cu privire la efectele suplimentelor de usturoi asupra colesterolului, indiferent dacă pilula conține usturoi proaspăt, usturoi pudrat uscat sau extract de usturoi îmbătrânit sugerează că suplimentele de usturoi pot scădea ușor tensiunea arterială.

Riscuri cardiace. Suplimentele cu usturoi, în combinație cu medicamente care tratează afecțiuni ale inimii, pot amplifica efectele acestora și pot provoca hemoragii ș scăderi periculoase ale tensiunii arteriale.

Concluzia specialistului este să discutați cu medicul curant despre suplimentele pe care doriți să le luați ți să-l întrebați despe efectele adverse sau medicație, în special dacă aveți boli cronice sau luați tratamente pe termen lung.

Sursă: Harvard Medical School

Related Post: