• 13 Iunie 2020

10 obiceiuri pentru prevenirea cancerului

Cercetătorii de la Harvard Medical School au publicat un articol despre obiceiuri care te pot proteja într-o bună măsură de cancer. Acest articol a fost publicat în condițiile în care, în țările dezvoltate una din trei persoane va fi diagnosticată la un moment dat cu o boala malignă. În ciuda acestor statistici sumbre, medicii au făcut progrese mari în înțelegerea biologiei celulelor canceroase și au fost deja capabili să îmbunătățească diagnosticul și tratamentul cancerului.

Oamenii de știință estimează că până la 75% din decesele datorate cancerului pot fi prevenite prin depistare precoce și evitarea factorilor de risc.

  1. Evitați tutunul sub toate formele sale, inclusiv expunerea la fumul de țigară. Protejati-vă familia și copii în special.
  2. Mâncați corect. Reduceți-vă consumul de grăsimi saturate, carne roșie zahăr și făină albă. Creșteți consumul de fructe, legume și cereale integrale.
  3. Exerciții fizice regulate. Activitatea fizică a fost legată de un risc redus de cancer de colon. Exercițiul fizic pare, de asemenea, să reducă riscul unei femei de a face sân și al organelor reproductive. De asemenea, exista studii care susțin că dupa o oră de activitate fizică chiar și moderată, numărul celulelor maligne circulante din sănge tinde să scadă.
  4. Controlează-ti greutatea. Obezitatea crește riscul multor forme de cancer.
  5. Reduceți cantitatea de alcool. Dacă totuși vreți să consumați alcool limitați-vă la un pahar pe zi. Excesul de alcool crește riscul de cancer al laringelui , esofagului, ficatului și colonului; crește, de asemenea, riscul de cancer de sân. Fumatul crește și mai mult riscul de malignități induse de alcool.
  6. Evitați expunerea inutilă la radiații. Folosiți imagistică medicală (RMN, CT, radiografii) numai atunci când aveți nevoie. Verificați locuința de radon rezidențial (crește riscul de cancer pulmonar). Protejați-vă de radiațiile ultraviolete în lumina soarelui care cresc riscul apariției melanomelor și a altor tipuri de cancer de piele.
  7. Evitați expunerea la toxinele industriale și de mediu, cum ar fi fibrele de azbest, benzenul, aminele aromatice și bifenili policlorurați (PCB).
  8. Evitați infecțiile care pot induce cancer, inclusiv virusurile hepatitei, HIV și papilomavirusul uman. Multe sunt transmise sexual, prin ace contaminate sau aparatură medicală și cosmetică nesterilizată corespunzător.
  9. Faceți din somnul de calitate o prioritate. Desigur, dovezile care leagă somnul de cancer nu sunt foarte multe deocamdată. Dar somnul insuficient este asociat cu creșterea în greutate și un sistem imun slăbit, elemente care reprezintă factori de risc pentru cancer.
  10. Asigurați-vă ca aveți suficientă vitamina D. Mulți experți recomandă acum 800 – 1.000 UI pe zi, un obiectiv aproape imposibil de atins fără a lua un supliment. Dovezile sugerează că vitamina D poate ajuta la reducerea riscului de cancer de prostată, cancer de colon, de sân și alte tipuri de cancer.

Articol preluat integral de pe pentruviata.info; imagine: Shopify Partners de la Burst

Related Post: