• 17 Septembrie 2023

Cele mai bune sfaturi de prevenție, în podcasturile Digital Clinics

Digital Clinics vine în ajutorul tău cu cele mai bune sfaturi de prevenție și îngrijire. Am lansat, recent, secțiunea ”Podcasturi”, în cadrul căreia sunt incluse ample interviuri cu medici și psihologi, care detaliază cele mai frecvente afecțiuni, cum pot fi prevenite și cum putem învăța să ne îngrijim corect și eficient.

Un stil de viață sănătos, alături de analizele periodice, sunt vitale atât pentru a preveni apariția unor boli grave, cât și pentru detectarea acestora în stadii incipiente. Explicațiile medicilor, alături de exemple concrete și de demontarea unor mituri periculoase te vor ajuta să înțelegi mai bine cum să-ți îngrijești corpul și mintea.

Ascultă podcasturile Digital Clinics și fă din sănătatea ta o prioritate! În secțiunea specială din platforma noastră sunt deja disponibile primele patru podcasturi – dialoguri între medici și Sorin Lucaci, realizator Podcast Digital Clinics.

Episodul 1 o are ca invitată pe dr. Roxana Lungoci, medic specialist în chirurgie plastică, estetică și chirurgia mâinii. Specialistul vorbește pe larg despre cum putem preveni îmbătrânirea tenului, dar și despre miturile operațiilor estetice. În cele peste 30 de minute ale podcastului, dr. Lungoci a răspuns și la o serie de întrebări legate de riscurile expunerii prelungite la soare, cum alegem cremele antirid potrivite sau despre calitatea substanțelor folosite în injectări și în operațiile estetice.

Podcast de prevenție – bolile de rinichi

Episodul al doilea, intitulat „Cum să avem grijă de rinichii noștri”, îl are ca invitat pe dr. Tiberiu Domuncu, medic specialist nefrolog. „Prevenția bolilor de rinichi înseamnă în primul rând ținerea sub observație a hipertensiunii arteriale și a diabetului zaharat”, declară medicul. Dr. Domuncu a vorbit cu realizatorul Sorin Lucaci și despre cele mai frecvente simptome în cazul bolilor renale, tulburările de micțiune și importanța analizelor anuale.

Sfaturi pentru prevenirea dependenței de ecrane la copii

Episodul al treilea din seria de podcasturi dedicate prevenției are ca temă principală „Efectele nocive ale supraexpunerii copiilor la ecrane”. Dr. Adriana Edobor Andries, medic specialist psihiatrie pediatrică vorbește pe un larg despre un subiect care îngrijorează tot mai mulți părinți: efectele dependenței de jocuri și Internet. Puteți afla, pe larg, opinia specialistului legată de cât de dăunătoare este expunerea la ecrane a copiilor până în 3 ani, ce pot face părinții pentru a limita accesul copiilor la dispositive electronice și cât de periculoase sunt tulburările ADHD netratate.

Podcast despre importanța prevenției în bolile ginecologice

Episodul al patrulea o are ca invitată pe Dr. Camelia Mihalca, medic primar obstetrică ginecologie. Un podcast despre importanța informației medicale, despre cele mai răspândite boli ginecologice, în funcție de vârstă și despre cum poate un sistem imunitar sănătos să lupte cu celulele canceroase. Alte subiecte importante abordate: cum au eradicate anumite țări cancerul de col uterin și care sunt top 3 recomandări pentru a preveni această boală.

Related Post: