• 17 Ianuarie 2023

Asigurările de malpraxis: la ce trebuie să fie atenți medicii atunci când aleg aceste produse

Alegerea corectă a unei asigurări este foarte importantă pentru orice medic. Pe piața de profil există mai multe oferte, așa că, de multe ori, decizia finală este greu de luat. La ce trebuie să fie medicii atenți când aleg o asigurare de malpraxis? Ce riscuri există dacă aleg rapid și fără să fie bine informați? Iată ce ne-a explicat Adrian Illyes, director regional vânzări Generali România.

Care sunt cele mai importante lucruri la care medicii trebuie să fie atenți atunci când aleg o asigurare malpraxis?

Cel mai important aspect de care trebuie să țină cont este acoperirea în timp. Acoperirea în timp înseamnă perioada în care cadrul medical este posibil să fi săvârșit erori medicale (malpraxis) care au cauzat sau vor cauza vătămări corporale unui pacient, pentru care un pacient vătămat sau aparținătorii acestuia vor reclama un caz de malpraxis și vor cere despăgubiri în Perioada de Asigurare.

Atenție! Evenimentul asigurat nu este eroare medicală săvârșită în trecut, ci este reclamația de malpraxis a pacientului notificată în timpul perioadei de valabilitate a poliței curente. 

Prin urmare, asigurătorii nu pot despăgubi decât acele evenimente (reclamații de malpraxis/cereri de despăgubire) care au la bază cazuri de malpraxis pe care, chiar dacă s-au întâmplat în Perioada Retroactivă, dvs. nu le cunoașteți la data când încheiați polița de asigurare. Un eveniment cunoscut de dvs. nu va mai putea fi despăgubit dacă îl veți notifica pe viitoarea poliță.

Viitoare poliță va acoperi doar acele incidente pe care nu le cunoașteți când se emite polița. Este foarte important să avizați de îndată asigurătorul despre orice reclamație, înainte să expire polița curentă, pentru a nu vă pierde dreptul de despăgubire pe polița curentă, în care a avut loc evenimentul asigurat. Dacă notificarea reclamațiilor nu se face de îndată către asigurator (în perioada de valabilitate a poliței in vigoare), există sanse mari ca un posibil caz de malpraxis sa nu fie acoperit.

După părerea dvs, cum trebuie să arate o asigurare malpraxis „imbatabilă”?

Pentru o poliță acoperitoare, optati pentru o perioadă retroactivă cât mai mare, care să fie acoperitoare pentru posibilele erori medicale pe care le puteti savârși.

Țineți cont că pentru anumite specialități medicale efectele unui caz de malpraxis sunt vizibile imediat, deci pentru aceste specialități câțiva ani de acoperire retroactivă a posibilelor erori medicale pot fi suficienți. Dar, există specialități, unde un tratament medical sau intervenție chirurgicală pot să aibă o dezvoltare mai lentă, să producă efecte adverse și vătămări pacienților în timp, să treacă un număr mai mare de ani între eroarea medicală și momentul în care pacientul realizează care este prejudiciul și decizia lui de a reclamă cazul de malpraxis și de a cere despăgubiri, iar în aceste cazuri, o acoperire în timp adecvată trebuie să aibă în vedere o perioadă retroactivă suficient de mare pentru a  acoperi aceste posibile incidente.

Asigurați-va că veți avea continuitatea la același asigurător, pentru a avea acces la o perioada retroactivă mult mai mare decât cea standard. În mod uzual asigurătorii oferă o perioadă retroactivă standard între 0 sau 3 ani, cu sau fără condiția ca asiguratul să fi încheiat polița de asigurare în toată acesta perioada la acel asigurător. În unele cazuri, anumiți asigurători pot oferi o perioadă retroactivă mai mare decât cea standard, în general dacă ați încheiat polița la acel asigurător pentru toată acea perioada. Când alegeți asigurătorul, verificați de la început care este perioada maximă de acoperire retroactivă de care veți putea beneficia și în ce condiții ați putea să o accesați.

Nu va limitați la cerințele minime minime impuse de lege. Analizați ce fel de prejudicii ați putea cauza în exercitarea specialității pe care o desfășurați, interesați-va și ce despăgubiri au acordat instanțele pentru astfel de incidente. Sunt numeroase cazuri în presă care va pot indică cât de „scump” poate fi un caz de malpraxis. Analizați dacă limita minimă cerută de lege ar fi acoperitoare și dacă nu ar fi indicat să majorați acea limita pentru a avea o protecție mult mai bună prin asigurare.

Verificați ce alte clauze suplimentare de acoperire mai pot acorda asigurătorii în plus față de acoperirea de baza, care acoperă în general prejudiciile materiale cauzate de deces sau vătămare corporală. Unele dintre extinderile de acoperire existente în piață se pot potrivi nevoilor pe care le aveți.

Nu uitați de daune morale! Dacă acoperirea în timp este adecvată și limita de despăgubire este adecvată, este foarte important să aveți și Daunele Morale incluse în acoperire. Verificați cu asigurătorul dacă acest risc este acoperit de polița sau nu. Unii asigurători nu oferă sau oferă în mod limitat și restrictiv Daunele Morale. Nu uitați că în cazul unui caz de malpraxis cea mai mare parte din despăgubire, de cele mai multe ori, o reprezintă partea de Daune Morale.

Ce se poate întâmpla în cazul în care un medic nu are o asigurare potrivită? Ce riscă?

În multe cazuri, dacă se notifică o cerere de despăbubire pentru un malparxis și ați fi găsit vinovat de către instanță, polița de asigurare poate să nu acopere acel specific caz de malpraxis și nu veți primi despăgubiri de la asigurator. Cauzele pentru care nu veți beneficia de despăgubiri pe o poliță de malpraxis de obicei sunt pentru că:

-Nu a existat o perioadă retroactivă, eroarea medicală întâmplându-se mai devreme de începerea Perioadei Retroactive acoperite

-Nu ați notificat la Asigurator cazul de malpraxis în timpul perioadei de valabilitate a poliței în care ați luat la cunostință de reclamația de malpraxis.

-Nu ați avut inclusă în asigurarea acoperirea pentru Daune Morale, iar pentru aceste sume nu veți primi despăgubiri în acest caz

-Limita poate să fie prea mică iar diferența va trebui să o achitați dvs.

Ce diferențiază produsele oferite de Generali la acest capitol față de restul asigurărilor de pe piață?

Generali oferă posibilitatea ca fiecare cadru medical, indiferent de specialitatea medicală, să își construiască propria acoperire având la bază nevoile reale de protecție. Produsul Generali va oferă posibilitatea să optați pentru:

-O perioadă de timp adecvată nevoilor. Perioada Retroactivă standard este de 3 ani, indiferent dacă ați mai avut sau nu asigurare la Generali. Însă, dacă aveți continuitate în acoperire la Generali, puteți beneficia de Perioada Retroactivă pentru toată perioada în care ați reînnoit polița la Generali. Avem asigurați care beneficiază de peste 10 ani de Perioada Retroactivă. 

-O limită mai mare de despăgubire, până la 100.000 EUR, indiferent de specialitate

-Includerea în acoperire a Daunelor Morale în limita poliței (100%), dar puteți opta și pentru sublimite mai mici (25%/50%/75%) dacă considerați că este suficient

-Includerea în aceeași polița acoperirea pentru toate specialitățile medicale și competențele profesionale pe care le practicați

-Includerea în acoperire a tuturor locurilor de muncă în care va desfășurați activitatea cu posibilitatea de extindere a acoperiri și pentru vizite la domiciliu

-Includerea telemedicinei dacă va desfășurați și în acest mod activitatea -Includerea altor clauze opționale (ex: acoperirea pentru subalterni, o indemnizare pentru boli profesionale, alte clauze dedicate specializărilor chirugicale).

Medicii care doresc mai multe informații despre aceste asigurări, le pot solicita la adresa de email: alina-elena.loloiu@consultant.generali.ro sau la numărul de telefon 0757565507 (Alina Loloiu, consultant Generali România)

Related Post: