• 28 August 2020

Diagnosticarea timpurie, esențială pentru tratamentul eficient al cancerului

Tratarea cancerului în faze avansate este ca o loterie, dar descoperită în fază incipientă, boala poate fi învinsă. “De aceea, chiar şi când credeţi că aveţi un stil de viaţă sănătos, este vital să faceţi preventiv analize medicale”, a declarat într-un interviu pentru Digi24 profesorul doctor Bob Djavan. Periodic, urologul Bob Djavan, de la Rudolfinerhaus Foundation Hospital Austria, oferă consultaţii şi în România.

Profesorii Bob Djavan din Austria şi Andre Philippe Davody din Franţa consultă pacienţi români la Centrul de Diagnostic şi Tratament “dr. Victor Babeş” din Bucureşti – Fundaţia “dr. Victor Babeş”, în cadrul unei mari campanii internaţionale de luptă împotriva cancerului de prostată, boală care reprezintă a doua cauză de mortalitate la bărbaţi, după cancerul pulmonar, specialiştii fiind interesaţi în depistarea şi tratarea acestuia în faze incipiente.

“Dorim să reuşim să punem un diagnostic cât mai de timpuriu în cancerul de prostată. Profesorul dr. Bob Djavan, care lucrează la Rudolfinerhaus Foundation Hospital Austria şi  New York University SUA, şi  prof. dr. Andre Philippe Davody de la American Hospital of Paris, care vor acorda consultaţii pacienţilor români. Vor fi consultaţi şi opt pacienţi care au fost operaţi la Viena de profesorul Djavan. Consultaţiile vor fi coordonate de către medicul nostru, dr. Seyed Aghamiri, medic primar urologie, doctor în ştiinţe medicale, şef departament chirurgie din cadrul Fundaţiei dr. Victor Babeş” “, a declarat pentru News.ro preşedintele, director general al Fundaţiei, prof dr Petre Calistru.

Unul dintre obiectivele medicilor români este depistarea cât mai de timpurie a cancerului de prostată, boală care  reprezintă a doua cauză de mortalitate la bărbaţi, după cancerul pulmonar.

“Dorim să reuşim să  avem un diagnostic cât mai precoce în cancerul de prostată. Acesta va fi stabilit după un protocol implementat  de respectivii medici în spitalele lor. Vor fi şi opt pacienţi operaţi de medicul Djavan  la Viena. Este vorba despre o  sondă specială ca în cancerul de sân, folosită în depistarea bolii cât mai de timpuriu”,  a explicat profesorul Calistru.

Medicii de la Viena şi Paris  asigură periodic consultaţii de specialitate în centrele universitare din Europa, cât şi în cele din America.

Prin colaborarea dintre centrele universitare din Viena şi Paris  şi Centrul de Diagnostic şi Tratament ” Victor Babeş”, pacienţii pot avea acces la servicii medicale de înaltă performanţă precum şi la tehnici moderne de investigaţii şi tratament, iar, acolo unde se va impune, vor putea avea acces la serviciile medicale performante din străinătate, inclusiv la intervenții chirurgicale, a adăugat preşedintele Fundaţiei.

Pacienţii români care vor merge la consultaţii vor putea primi şi tratamente pentru alte tipuri de tulburări din zona urologică sau indicaţii pentru investigaţie şi tratament.

Prof. Dr. Bob Djavan este o somitate în diagnosticul şi tratamentul cancerului de prostată, dar consultă şi pacienţi cu alte afecţiuni urologice cum sunt: cancerul renal, vezical, testicular (oncologie urologică), adenomul de prostată, litiază aparat urinar, incontinenţa urinară şi disfuncţia erectilă.

Profesor Doctor Bob Djavan este director al departamentului de urologie Vienna Urology Rudolfinerhaus Foundation Hospital Austria, director al departamentului de urologie New York University USA şi Preşedintele Asociaţiei Regionale Europene de Urologie .

Bob Djavan: „Cancerul se instalează cu mult înainte de a ajunge la medic şi de a fi diagnosticat. E o combinaţie cu nutriţia, pentru că alimentaţia este foarte importantă. Vorbiţi cu un nutriţionist, cu un doctor. Felul în care ne hrănim reprezintă unul dintre motivele pentru care ajungem să ne îmbolnăvim de cancer, nivelul de stres e un factor foarte important. Oamenii stresaţi au un sistem imunitar mai fragil şi asta poate avea un rol în apariţia cancerului. La fel, influențează și factorii genetici. Dacă ştiţi că aveţi o predispoziţie în familie, mergeţi la medic pentru diagnosticare timpurie. Mergeţi la medic, mergeţi la analize. Câtă vreme nu există leacul perfect pentru cancer, diagnosticarea timpurie, în fazele incipiente, poate sună simplist, dar e cea mai eficientă metodă.”

Surse:

https://www.news.ro/social/profesorii-bob-djavan-austria-andre-philippe-davody-franta-consulta-pacienti-romani-centrul-diagnostic-tratament-dr-victor-babes-bucuresti-fundatia-dr-victor-babes-cadrul-unei-mari-campanii-1922403609052017011316472747

https://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/viata-sanatoasa/diagnosticarea-timpurie-solutia-contra-cancerului-cand-trebuie-sa-mergeti-la-medic-864730

Sursă imagine: https://images.pexels.com/photos/433267/pexels-photo-433267.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&h=650&w=940

Related Post: