• 18 Ianuarie 2021

Pandemia de coronavirus, o amenințare uriașă la adresa sănătății mintale

Efecte ascunse și nebănuite, descoperite recent de oamenii de știință! Pandemia de coronavirus reprezintă cea mai mare amenințare la adresa sănătății mintale de la sfârșitul celui de-al război mondial până în prezent, susțin experții. Impactul va fi devastator și va dura ani de zile, este de părere dr. Adrian James, președintele Royal College of Psychiatrists din Marea Britanie, citat de dailymail.co.uk.

Chiar și atunci când virusul va fi sub control, după vaccinarea populației, efectele pandemiei vor fi intens resimțite. Pierderea unor persoane dragi, lipsa unui loc de muncă, o situație financiară precară și efectele sociale ale carantinei și izolării sunt principalii declanșatori ai unor probleme legate de sănătatea mintală. De altfel, tot anul 2020 a stat sub semnul anxietății și al nesiguranței și din ce în ce mai multe persoane au nevoie de ajutor specializat pentru a depăși aceste stări.

Mai multe organizații ale psihologilor și psihiatrilor au avertizat că a existat, în perioada martie-iulie 2020, o creștere cu 15 la sută a numărului de persoane care au avut o criză de depresie sau asociată cu o afecțiune psihică. Situația se va agrava, mai ales că tot mai multe țări au luat măsuri drastice la începutul anului 2021.

”Toate aceste persoane vor avea nevoie de ajutor specializat pentru depresia cu care luptă. Vor fi și pacienți care au supraviețuit bolii, dar se confruntă cu stres post-traumatic, asociat de regulă experiențelor din conflictele armate”, a mai explicat dr. James.

Experți de top au avertizat, de asemenea, că numărul cazurilor de sinucidere, de automutilări, de alcoolism sau alte substanțe, cât și violența domesticăva crește pe măsură ce oamenii vor realiza că viața, așa cum o știau înainte de pandemia de Covid-19, nu mai este posibilă.

Related Post: