• 16 Ianuarie 2022

Cum te ajută interpretarea online a rezultatelor analizelor

Se spune că e mai bine să prevenim decât să tratăm. Controalele anuale, setul de analize și investigațiile de rutină înseamnă mai mult decât grija pentru sănătate: înseamnă, de fapt, grija pentru viitorul tău. Uneori, din cauza programului aglomerat, tindem să lăsăm aceste investigații pe ultimul plan. Consultațiile online pot fi însă soluția perfectă. Din confortul casei tale, poți intra în legătură cu un specialist, care să-ți ofere un sfat avizat și să-ți explice rezultatele analizelor pe care le-ai făcut. Iată cum te ajută interpretarea online a rezultatelor analizelor și ce avantaje îți aduce.

Probabil ai fost de mai multe ori în situația în care ai făcut un set de analize sau alte investigații specifice recomandate de un medic, dar ai așteptat mult sau ai amânat să faci încă un drum până la cabinet pentru a afla și interpretarea rezultatelor. O programare pentru o consultație online cu un medic poate rezolva rapid această problemă.

Interpretarea analizelor într-o consultație online: principalele avantaje

1.În primul rând, stai de vorbă cu medicul din confortul propriei locuințe, la orice oră îți dorești. Scapi de stresul unui drum la cabinet, de problemele întâmpinate în trafic, de eventualele întârzieri care îți vor scurta timpul alocat consultației. De acasă, conectat la o platformă de telemedicină cu ajutorul calculatorului, tabletei sau telefonului mobil, te vei simți, cu siguranță, mult mai în largul tău să discuți cu un medic.

2.Ești protejat de pericolul infectării cu SARS-CoV-2. Specialiștii au atras atenția, în repetate rânduri, că varianta Omicron este extrem de contagioasă, așa că este bine să limitezi, pe cât posibil, riscul îmbolnăvirii.

3.Afli, rapid, o părere avizată legată de diagnosticul tău sau poți cere o a doua opinie. Dacă ai primit deja un diagnostic și ai nelămuriri sau semne de întrebare, un specialist te poate consilia. Poți încărca ușor în platformă toate rezultatele investigațiilor făcute, iar medicul are rapid acces la ele.

4.Consultația este sigură, facilă și confidențială.

5. Dacă ai în familie o persoană nedeplasabilă, care a făcut o serie de analize sau investigații specifice, interpretarea online a acestora este soluția ideală. Pacientul și aparținătorii sunt scutiți de stresul unei noi deplasări la cabinet, care poate agrava starea bolnavului. În cadrul consultației online pentru interpretarea analizelor, medicul va explica rezultatele și va oferi direcții pentru începerea sau continuare tratamentului.

Rezultatele căror analize pot fi interpreta în cadrul unei consultații online?

Conform specialiștilor, o gamă largă de analize de sânge, dar și alte investigații medicale pot fi interpretate de medici în cadrul unei consultații online, realizate pe o platformă de telemedicină.

-Rezultatele analizelor uzuale de sânge (de exemplu, setul anual care este recomandat persoanelor de peste 40 de ani)

-Rezultatele analizelor recomandate de medicul endocrinolog (pentru despistarea unor afecțiuni ale tiroidei, de exemplu)

-Rezultatele analizelor ginecologice (test secreție, test Babeș Papanicolau, teste pentru depistarea infecției cu virusul HPV)

-Rezultatele analizelor recomandate de medicul nutriționist (pentru o corectă îndrumare spre o dietă care să nu afecteze sănătatea)

-Rezultatele analizelor recomandate de medicul alergolog (teste de alergii, de exemplu)

Ce spun medicii despre consultațiile online

„Endocrinologia este o specialitate care se pretează bine pentru partea de telemedicină. Pacientul își face analizele, medicul i le poate interpreta online, se stabilește un tratament despre care apoi se poate, de asemenea, discuta în cadrul unor întâlniri pe o platformă de consultații online. Am observat, de altfel, că pacienții tineri sunt foarte deschiși la astfel de consultații, fiind și foarte familiari cu tehnologia”, este de părere dr. Lisandra Damian.

Puteți programa o consultație online la medicul specialist endocrinologie accesând acest link: Consult Dr. Lisandra Damian

Și dr. Daniela Onu, medic specialist diabet și nutriție, cu o experiență de 10 ani în Germania, afirmă că interpretarea analizelor în cadrul unei consultații online are multiple avantaje. „O consultație la distanță este foarte utilă o dată ce pacientul a pornit deja pe acest drum și a avut prima vizită la cabinet. Interpretarea rezultatelor unor analize se poate face fără probleme printr-o consultație online, la fel și discuțiile următoare legate de urmărirea dietei”, spune dr. Daniela Onu.

Puteți programa o consultație online la medicul specialist endocrinologie accesând acest link: Consult Dr. Daniela Onu

Related Post: