• 29 Noiembrie 2021

Persoanele nevaccinate, de 9 ori mai multe șanse de a fi spitalizate din cauza COVID

Pandemia de COVID-19 este departe de a se fi încheiat. Chiar dacă în România, în ultima săptămână, valul 4 a scăzut simțitor în intensitate, o nouă amenințare este cât se poate de reală: tulpina africană Omicron. În timp ce îngrijorările specialiștilor în epidemiologie se concentrează pe cât de transmisibilă și cât de virulentă este noua versiune a coronavirusului, un lucru rămâne cert: vaccinarea ne ferește de formele grave ale bolii.

Studii din toată lumea arată că persoanele nevaccinate sunt cele mai expuse riscului de a suferi forme grave de COVID-19, care pot duce și la deces. „Infecțiile în rândul celor nevaccinați continuă să conducă la această pandemie, spitalizări și decese – în mod tragic, într-un moment în care avem vaccinuri care pot oferi o protecție incredibilă”, a declarat recent, într-o conferință de presă, directorul CDC, Rochelle Walensky, citat de webmd.com.

Conform expertului, „persoanele nevaccinate au de aproximativ șase ori mai multe șanse de a deveni pozitive decât persoanele vaccinate, de nouă ori mai multe șanse de a fi spitalizate și de 14 ori mai multe șanse de a muri din cauza complicațiilor legate de COVID”.

Walensky a mai adăugat că vaccinurile COVID fac posibil ca oamenii să se adune în siguranță pentru sărbătorile de iarnă, spre deosebire de anul trecut. „Dacă dumneavoastră sau membrii familiei dumneavoastră nu sunteți încă vaccinați, vă rugăm să luați în considerare beneficiile vaccinării”, este sfatul său. „Suflecă-ți mânecile și protejează-te, mai ales dacă vei fi în preajma celor care prezintă un risc mai mare sau a copiilor mici, care nu sunt încă eligibili pentru vaccinare.”

Related Post: