• 11 August 2022

Specialiștii Centrului de diagnostic și tratament Tunic BioLab: La ce să fim atenți când alegem laboratoarele pentru analize.

Monitorizarea stării noastre de sănătate este esențială pentru a putea preveni, dar și trata la timp, afecțiuni grave. Este important să nu ignorăm analizele și controalele de rutină recomandate de medici, în funcție de vârstă și de afecțiunile de care suferim. La fel de important este, însă, să fim atenți și atunci când alegem unde facem aceste investigații.

Specialiștii Tunic BioLab, parteneri ai platformei de telemedicină Digital Clinics, ne-au oferit o serie de sfaturi și informații utile. „Prin activitatea pe care o desfășurăm, ne propunem să educăm pacienții în scopul prevenirii afecțiunilor medicale, printr-o monitorizare continuă a stării de sănătate și efectuarea periodică a unor investigații cu rol preventiv”.

Iată care sunt avantajele analizelor realizate în laboratorul propriu, explică reprezentanții Tunic BioLab.
  • Timp de lucru scurt. Rezultate în 24 de ore pentru 70% din analizele medicale. Pacienții au posibilitatea de a începe tratamentul necesar cât mai rapid.  În plus, sistemele de diagnostic molecular real time PCR, tradiționale și de tip point of care, permit analizarea mai multor tipuri de probe, atât solide, cât și lichide, oferind rezultate rapide, cu răspuns în aceeași zi, acționabile la nivel clinic. Acestea au aplicații practice în diagnosticarea neoplaziilor și a diverselor încărcături virale.
  • Analize performante în zona de prevenție și detecție precoce a afecțiunilor oncologice realizate cu echipamentul Idylla (determinarea mutațiilor genei BRAF, prezente la aproximativ 50% dintre pacienții cu melanom metastatic, o formă răspândită de cancer de piele, mutațiilor EGFR, relevante în special pentru terapia țintită a cancerelor pulmonare, mutațiilor all RAS, prezente la cancerul colorectal, la 46% dintre tumori, dar și la pacienții cu tumori pulmonare și pancreatice), care facilitează accesul pacientului la tratamente de ultima generație cât mai rapid posibil.
  • Echipamente de ultimă generaţie, care asigură acurateţea determinărilor.
  • Reactivi de calitate
  • Acoperirea întregii game de analize medicale (biochimie, hematologie, coagulare, imunologie, microbiologie, anatomie patologică (citologie  și biologie moleculară), toxicologie și analize performante în zona detecției și prevenției afecțiunilor oncologice realizate cu echipamentul Idylla (cancer de piele – BRAF, cancer colorectal – all-RAS, MSI, cancer pulmonar- EGFR, Gene Fusion.
  • Respectarea normelor de calitate, acuratețea rezultatelor oferite în timp util și interpretarea corectă a acestora, precum și instruirea periodică a personalului.
Interpretarea analizelor de către specialiști este extrem de importantă.

Consilierul nostru medical evaluează analizele de laborator, oferă pacientului explicații într-un limbaj accesibil, ghidează pacientul către următoarele etape pe care ar trebui să le parcurgă, inclusiv orientarea către investigații și manopere specifice. Mai mult, medici colaboratori din sfera obstetrică-ginecologie și urologie au o vastă experiență și cazuistică diversă.  Specialiștii noștri au la dispoziție tehnologie de ultima generație care completează experiența acestora, pentru diagnostice clare și corecte. O abordare profesională, o îngrijire atentă și o comunicare deschisă, implicare și atenţie la detalii precum și la toate problemele care pot surveni”, explică reprezentanții Tunic BioLab.

În cadrul parteneriatului cu Digital Clinics, trei dintre specialiștii în obstetrică-ginecologie ai Tunic BioLab oferă și consultații online. În cadrul acestor consultații video în platforma Digital Clinics, pot fi interpretate analizele și investigațiile efectuate, cu o serie de avantaje pentru pacient: confortul propriei locuințe, reducerea cheltuielilor cu deplasarea la clinică, posibilitatea unei consultații ușoare pentru pacienții nedeplasabili, eliminarea stresului.

Related Post: