• 31 Iulie 2021

Digital Clinics oferă medicilor care au contract cu CNAS posibilitatea de a acorda consultații gratuite pacienților

Medicii care au contract cu CNAS se pot înscrie gratuit în platforma de telemedicină Digital Clinics pentru a oferi consultații pacienților.  Nu se percepe niciun comision medicilor și nici pacienții nu trebuie să plătească pentru consultațiile decontate prin CNAS. Consultațiile sunt online video de 20 de minute, pacienții își pot încărca analize anterioare în platformă iar medicii au posibilitatea de a emite o rețetă și o scrisoare medicală la finalul consultațiilor.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat că începând cu data de 1 iulie 2021, pacienții vor putea beneficia de consultații la distanță pentru afecțiuni cronice și pentru boli cu potențial endemoepidemic care necesită izolare, acordate de medicul de familie, precum și de medicul specialist.

Având în vedere efectele pe termen lung constatate la pacienţi după infecţia cu virusul SARS CoV-2, în special la nivel pulmonar şi cardiac, medicii specialişti cardiologi şi pneumologi vor putea recomanda acestora servicii conexe actului medical furnizate de fizioterapeuţi, precum şi de psihologi în specialitatea psihologie clinică, consiliere psihologică şi psihoterapie.

De asemenea, pot fi acordate la distanță terapiile psihiatrice și serviciile furnizate de psiholog și logoped, precizează CNAS, prin intermediul unui comunicat.

Totodată, potrivit aceleiași surse, în cazul prescripțiilor medicale electronice online emise ca urmare a unei consultații la distanță de medicul de familie sau de medicul de specialitate, asiguratul sau persoana care ridică medicamentele în numele asiguratului poate printa documentul transmis de medic online sau îl poate prezenta/transmite farmaciei în vederea printării.

CNAS precizează că pentru consultațiile la distanță nu este necesară utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate. Procedura de decontare este cea stabilită de CNAS.

Pașii pentru inscrierea in platformă și acordarea consultațiilor decontate prin CNAS sunt: creare cont specialist – încărcare documente (diplomă facultate, aviz la zi de la Colegiul Medicilor, copie ID, fotografie) – stabilirea programului consultațiilor.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la contact@digital-clinics.com

Tel 0759 033 266

Related Post: